Klorofil - idealni iscjelitelj

Klorofil - idealni iscjelitelj

Na čemu počiva život? Na energiji (elektronima) sunčeve svjetlosti. Klorofil je najveći čuvar sunčeve energije!

Kada bismo pitali znanstvenike da nam najkraće moguće objasne na čemu počiva život, odgovor bi bio zaista kratak: na energiji (elektronima) sunčeve svjetlosti. A najveći čuvar sunčeve energije je klorofil. Kada probavljamo povrće, voće, žitarice ili masnoće, mi u stvari oslobađamo sunčevu energiju pohranjenu u hrani. Na ovom svojstvu temelji se i nevjerojatna sposobnost klorofila/klorofilina da obnavlja oštećenja, bilo da su unutar tijela ili na površini. U stanjima koja nam doslovno isisavaju energiju (kandidijaza, Epstein-Barr virus, AIDS, tumori…) klorofil je nezamjenjiv dio terapije. On daje čistu energiju našim stanicama, potiče ih na regeneraciju.

Klorofil - idealni iscjelitelj

Idealno sredstvo za tretiranje rana i oštećenja tkiva je ono, reći će vam svi stručnjaci, koje istodobno stimulira obnovu oštećenog tkiva i zaustavlja bakterijski rast. Klorofil čini i jedno i drugo, te se stoga smatra idealnim iscjeliteljem!

Zbog svojih kemijskih i elektronskih svojstava, klorofil stimulira staničnu proliferaciju (rast) koja rezultira stvaranjem novog, zdravog tkiva. Istodobno on povećava broj stanica imuniteta (T-stanice, B-stanice i makrofage) koje sudjeluju u borbi protiv upalnih procesa, smanjujući vrijeme upale i posljedična oštećenja. Unazad 50 godina nižu se i brojna saznanja o klorofilu kao prirodnoj tvari koja snažno ograničava bakterijski rast, te pri tome inaktivira bakterijske toksine koji često imaju karcinogeno djelovanje. Naročito je dobar borac protiv anaerobnih bakterija (streptokoki, stafilokoki, gonokoki, Chlamydia trachomatis, mikoplazma). Dok većina medikamenata gubi na djelotvornosti što je dulja njihova primjena, klorofil, naprotiv, povećava svoje iscjeliteljske sposobnosti ponavljanom primjenom.

Primjena:
Izvana djeluje na mnogobrojna oštećenja i promjene na koži  (čirevi, akne, žuljevi, opekline). Iznutra djeluje na sluznicu usta, jednjaka, želuca, crijeva, pluća.

  • Stomatolozi i liječnici često primjenjuju klorofil u ispiranju usne šupljine kod različitih infekcija desni, zubnog kanala, koštanog tkiva, angine, afti, … Pri tome se smanjuje sama upala i prateća bol, te se kontrolira zadah. Postoje i zabilježeni slučajevi upotrebe klorofila kod bakterijskog endokarditisa, sinusitisa, vaginalnih infekcija, Helicobacter pylori i dr...
  • Opekline uslijed topline, kemikalija i zračenja
  • Do sada je u više studija dokumentirano iznimno djelotvorno djelovanje klorofila u terapiji gastritisa, čira na želucu i dvanaestercu te kod infekcije bakterijom Helicobacter pilori. Što više, klorofil se pokazao uspješnim i kod infekcija rezistentnih na konvencionalnu terapiju. Rezultati su ohrabrujući. Offenkrantz studija provedena je uz sudjelovanje 27 pacijenata sa kroničnim čirom na želucu. Unutar samo 24 -72 sata došlo je do značajnih pomaka, nestali su bolovi i smanjeni drugi simptomi. Kompletno zacjeljenje tkiva želuca došlo je kod 20 pacijenata unutar 2-7 tjedana, a demonstrirano je rentgenskim pregledom želuca.
  • Klorofilom se mogu uspješno tretirati i ostale bolesti probavnog sustava: spastični kolon, ulcerozni kolitis, čirevi, fistule itd.
  • Nadutost (meteorizam) je jedan od najčešćih problema, naročito kod osoba starije dobi. Jedan od uzroka nastajanja plinova je bakterijska fermentacija ostataka neprobavljene hrane u debelom crijevu (anaerobne bakterije proizvode ugljični dioksid, vodik i metan). Klorofil nam može poslužiti kao sredstvo za smanjenje broja anaerobnih bakterija u crijevima.

Klorofil i kiselost  / lužnatost

Klorofil pomaže tijelu u neutraliziranju kiselih tvari, povećava baznu vrijednost u organizmu, te ga na taj način oslobađa od otrova. Fiziolog Claude Bernard (19 st.) ukazao je da volumen i sastav tekućine u kojoj se nalaze stanice organizma moraju biti konstantni te da stabilnost unutrašnje sredine organizma (milieu organique interieur) omogućava stanicama normalno djelovanje usprkos promjenama u vanjskoj sredini. Stabilnost unutrašnje sredine održava se zajedničkim sudjelovanjem svih tkiva, organa i sustava, a jedan od zadataka je održavanje ravnoteže kiselina i lužina (pH). Pretjerana kiselost oštećuje i uništava stanice, tkiva, organe, čitavo tijelo.

Rastakanje tijela kiselinama u početku je neprimjetno, no kasnije se može izroditi u prave probleme:

  • Probavni sustav: kronični i akutni gastritis, poremećaj crijevne flore, opstipacija, nadutost, problemi sa žuči
  • Mišićno-zglobni sustav: giht, bolovi u mišićima, oštećenja diskusa, kronični i akutni bolovi  u leđima, osteoporoza, artritis i reumatizam zglobova i mekog tkiva
  • Metabolizam: nagon za slatkim, dijabetes, bubrežni kamenci, povišena mokraćna kiselina
  • Krvožilni sustav: povišeni krvni tlak, prijevremena ateroskleroza, poremećaj cirkulacije, vrtoglavica, migrena…
  • Opći status organizma: tumori, ciste, gljivične i ostale infekcije, depresija, nervoza, kroničan umor, gubitak kose, bolesti noktiju, paradontoza, neurodermitis, akne

 

Sa preparatima Calivita, prema Vašem izboru, pripremite tijelo, um i psihu, kako biste u potpunosti uživali u radostima života.


SAVJETOVANJE I NARUDŽBE:

Vita-HR Top Team - CaliVita® Partner, 091 / 501-72 96 ili 098 / 468 -501 svaki dan od 09-21h

 

Izvori:
Cali News
calivita.com

Designed by: Vita-HR
Vita-HR.
Vita-HR CaliVita Partner © 2019