Doživite stotu - opušteno!

Doživite stotu - opušteno!

Doživite stotu - opušteno!

Priroda nam daruje veliki broj ljekovitih biljaka, pomoću kojih možemo smiriti ili osvježiti svoj živčani sistem. Rhodiola Rhosea jedna je od najpopularnijih adaptogenih biljaka koje se koriste u tretiranju stresa.

Povijest ove biljke u tradicionalnoj medicini seže više stoljeća unatrag. Tibetanski liječnici su je evidentirali kao sredstvo za jačanje i kao izvor životne snage, i smatrali su da može značiti rješenje i u slučaju visinske bolesti. Mongolski liječnici pripravak ove biljke prepisivali kao lijek protiv tuberkuloze, dok su ga u Kini koristili kao sredstvo za pročišćavanje krvi i stimuliranje cirkulacije. Pisani dokumenti nekih azijskih naroda spominju ovu biljku od čijeg se korijena kuhao čaj, za koji su smatrali da će onom, tko ga svakodnevno pije, podariti stogodišnji životni vijek.

Od prošlog vijeka je adaptogeno djelovanje ove biljke i naučno dokazano. Aktivni sastojci biljke djeluju pozitivno na centralni živčani sistem, a zahvaljujući tome, moć koncentracije, psihički i fizički kapacitet se mogu uvećati. Može pomoći u učenju, u sportu, može umanjiti psihički zamor, i može doprinjeti poboljšanju općeg raspoloženja. Jača imunitet organizma prema bolestima, ublažava stres i simptome izazvane modernim, napetim načinom života.

Adaptogen - što je to?

Najlakše je usporediti riječ adaptogen sa adapterom (ispravljačem) kod električnih uređaja. Isto kao što je i u slučaju električnih uređaja (npr. svijetiljki, kompjutera itd.) potreban adapter (ispravljač) da bi se osigurala točno onolika količina i vrsta struje, kolika je potrebna za pravilno funkcioniranje, tako se i adaptogene biljke iskorištavaju točno u onolikoj mjeri koliko su potrebne našem organizmu. Ni manje, ni više! Tako, zahvaljujući ovoj izvanrednoj osobini, ove biljke - za razliku od medikamenata - ne uzrokuju ovisnost! Nuspojave nisu zabilježene, nježno surađuju sa organizmom, i njihovo djelovanje se ne smanjuje čak ni ako se uzimaju na duže staze. (Najpoznatiji primjeri adaptogenih biljaka su: bijeli luk (češnjak), peršin, Rhodiola Rosea...)

Ljekovita biljka Rhodiola Rosea, upotrebljena u Rhodiolin kapsuli, u mnogim zemljama - sveta biljka,  je objekat kontinuiranih istraživanja. A u kom pravcu se kreću ova istraživanja?

Na Univerzitetu u Camerinu (Italija) su, na primjer, eksperimenti na životinjama potvrdili da je već samo i jednokratna aplikacija ekstrakta ove biljke ublažila akutni stres. Istovremeno, prema istraživanjima Medicinskog Univerziteta u Kaunasu (Litva) ona može biti efikasna u stanjima koja prate opća iscrpljenost, a također povećava opći imunitet stanica i organa prema štetnim utjecajima vanjske sredine. Može djelovati blagotvorno i na kardio-vaskularni sistem kod problema srčana aritmije i stresa. Prema nekim podacima preparati izrađeni od Rhodiole Rosea-e mogu zaustaviti rast malignih tumora i stvaranje metastaza u jetri.

CaliVita Rhodiolin

Kapsula Rhodiolin je predstavljena prije više od jednog desetljeća u globalnoj mreži CaliVite, a njen uspjeh je nepromjenjen do danas. Prema povratnim informacijama neki je koriste za smanjivanje i kontroliranje svakodnevne napetosti, odnosno za saniraje naglo nastalih stresnih situacija. Drugi je pak uzimaju za održavanje općeg energetskog stanja i za očuvanje koncentracije. Kada se uzima prije spavanja, može pomoći u održanju neprekidnog sna, pošto je pogodna za uravnoteženje stresa koji se nakupio u toku dana. Osim toga, može poslužiti i kao dodatni element antidepresivne terapije.

Dakle, ne zaboravite! Rhodiolin je potpuno prirodan preparat, nije adiktivan (ne izaziva ovisnost, kao na primjer neka sredstva za smirenje); sporedni efekti nisu poznati; nježno "surađuje“ sa organizmom u cilju održavanja ili vraćanja njegove ravnoteže; njegovo delovanje se nastavlja i kada se uzima na duže staze (ne izaziva ovisnost). Njegovo uzimanje se optimalno može nadopuniti tabletama Stress Menagment, MagneZi B6, odnosno uređajem BioHarmonex.

Kada osjećate da je vašem tijelu i živčanom sistemu potrebna nježna i izjednačena podrška vrijedi pozvati u pomoć prirodu!

DOZIRANJE: 1-2 kapsule dnevno ili prema savjetu stručnjaka

SAVJETOVANJE I NARUDŽBE:

Vita-HR Top Team - CaliVita® Partner, 091 / 501-72 96 ili 098 / 468 -501 svaki dan od 09-21h

 

Izvori:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18515456
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15252224
Cali News

Designed by: Vita-HR
Vita-HR.
Vita-HR CaliVita Partner © 2018