Kurkuma - ponovo u pokretu!

Kurkuma - ponovo u pokretu!

Curcuma Pro - PONOVO U POKRETU!

"Nakon samo 2-3 tjedna uzimanja kurkume, gotovo da više ne osjećam bol ujutro, iako sam se godinama iz dana u dan budio zbog artritičnih bolova i ukočenosti"

Ovo je samo jedan primjer u kojoj mjeri kurkuma može promijeniti vaš život, u doslovnom smislu. Evo i nekoliko zapanjujućih podataka: 43% odraslih osoba koje pate od artritisa ograničeno je u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Što to točno znači? Jedna trećina ima problema kod saginjanja, spuštanja u čučanj ili oslanjanja na laktove, a jedna četvrtina ne može hodati više od 400 metara. Artritis je uzročnik 18% nepokretnosti u SAD-u; drugim riječima, smatra se vodećim uzrokom pri klasifikaciji pacijenata kao osoba s invaliditetom.*

Artritis se često liječi samo lijekovima, što bi možda i bilo u redu da nema nuspojava. Dobro je poznato da uzimanje steroida može oštetiti srce i jetru dok ne-steroidni protuupalni lijekovi (NSAID) mogu dugoročno dovesti do želučanog krvarenja i pojave želučanog vrijeda (ulcus).

Kurkumin, prvak protuupalnih tretmana

Kurkumin je polifenol dobiven iz kurkume, snažan antioksidans i jedna od najsnažnijih protuupalnih tvari, što ga čini velikom nadom i jednim od najvećih ciljeva farmaceutskih istraživanja. Kurkumin se pokazao učinkovitim u nekoliko kliničkih ispitivanja gdje se upala pokazala kao glavni pokretač kroničnih bolesti, stoga je kurkumin korišten u tretiranju artritisa, probavnih i srčano-žilnih oboljenja, te dijabetesa i depresije, da spomenemo samo nekoliko. Tradicionalnoj medicini kurkuma nije nepoznanica, već se odavno koristi za različita upalna stanja, a posebno je popularna u tretiranju artritisa, stoga nije slučajno da se njen dolazak u CaliVita Mrežu željno iščekivao.

Napredna zaštita od artritisa

Curcuma Pro sadrži kurkumu, kao glavni sastojak, te je obogaćena iscrpinom (ekstrakt) crnog papra i mikroaktivnom formulom kurkumina, jedinstvenom na tržištu, koja pospješuje dostupnost aktivnih tvari, a time i učinkovitost ovog proizvoda. Curcuma Pro doprinosi održanju pokretljivosti zglobova i pomaže njihovo normalno funkcioniranje.

Jedinstvena tehnologija MicroActive® formula

Polifenoli kurkume se teško ili skoro uopće ne apsorbiraju u krvotok iz probavnog trakta, pa bi trebali unijeti vrlo velike količine praha kurkume da bismo dobili imalo značajnije količine aktivnih tvari, što bi istovremeno moglo nadražiti želudac. Upravo je iz tog razloga bitan oblik u kojem uzimamo kurkumu. Zato mi u procesu proizvodnje Curcume Pro koristimo tehnologiju koja je još uvijek prava rijetkost na tržištu, kojom se povećava jakost proizvoda. Kurkumin se postupkom mikronizacije usitnjava do čestica veličine mikrona čime se postiže puno veća apsorpcija u kapilarama, pa više aktivnih sastojaka dospijeva u tijelo. No nismo stali na tome.

20 puta bolja biološka iskoristivost

BioPerin®, ekstrakt crnog papra u Curcumi Pro može zakočiti proces izmjene kemijskog oblika kurkumina čime on ostaje biološki aktivan, a istodobno povećava iskoristivost kurkuminoida u tijelu i do nekoliko desetaka puta, koji se i duže zadržavaju u tijelu.

Ne samo kad se problem pojavi

Curcuma Pro se ne preporuča samo kada problem već postoji, npr. kada želite nadopuniti terapiju kod povreda zglobova ili artritisa, već isto tako i kad se tegobe još nisu pojavile, a zglobovi su ekstremno opterećeni. Stoga se njena primjena preporuča i osobama koje se redovito bave sportom, teškim fizičkim radom ili se bore s pretilošću.

1 tableta Curcume Pro zamjenjuje čak 7200 mg kurkume u prahu! Zakoračite u novo doba sa Curcumom Pro!

Curcuma Pro

 

Sa preparatima Calivita, prema Vašem izboru, pripremite tijelo, um i psihu, kako biste u potpunosti uživali u radostima života.

Vita-HR Top Team - CaliVita® Partner, 091 / 501-72 96 ili 098 / 468 -501 svaki dan od 09-21h. E-mail: info@vita-hr.com

 

Izvori:
calivita.com
calinews
Arthritis: Causes, Symptoms and Treatments - Nichols, H., Dec. 2015

 

Designed by: Vita-HR
Vita-HR.
Vita-HR CaliVita Partner © 2019