Proljetna depresija

Proljetna depresija

Napetost, bezvoljnost, manjak energije, izbjegavanje društva, potreba za snom i želja za osamljivanjem... Osjećate li sve te simptome? Sve su to simptomi proljetne depresije koja može poremetiti Vaše svakodnevne aktivnosti...

Sezonska depresija (sezonski afektivni poremećaj) javlja se svake sezone u isto vrijeme. Od nje najčešće pate žene između 30 i 40 godina, a veća je vjerovatnost da će od toga “oboljeti” one koje žive u sjevernijim krajevima. 
Počinje već u vrijeme dok zima traje, a završava u vrijeme proljeća i često traje nekoliko tjedana. Umor koji osjećamo u proljeće i zbog kojeg se osjećamo nezadovoljno, tužno, usporeno, razdražljivo i dekoncentrirano ne mora biti depresija. On je samo rezultat jednolične zimske ishrane, pomanjkanja vitamina, a najčešće “žrtve” su meteoropate - osobe koje su i inače jako osjetljive na svaku promjenu vremenskih prilika.
Ali iako je to normalno i prepoznato, ukoliko ste nešto slično osjetili i to traje duže od dve tjedna, vrijeme je da potražite stručnu pomoć. To nije sramota. Ali najvažnije - pokrenite se! Pobrinite se da unesete u svoj organizam neophodne vitamine (posebno vitamin C), minerale, antioksidanse.

Čudesna ljekovita biljka Rhodiola Rosea u preparatu Rhodiolin uz pomoć svojih djelatnih tvari (rozavin i salidrozid) putem adaptogenog djelovanja imaju sposobnost ublažavanja posljedica kroničnog stresa i sprečavanja depresije. Kseronin i prokseronin u nadaleko poznatim Noni i Organic Noni sokovima pokazuju antidepresivno djelovanje, jer pospješuju lučenje endorfina, čije oslobađanje rezultira razdraganošću i dobrim raspoloženjem.

Kada govorimo o mineralima - magnezij je jedan od najvažnijih minerala. MagneZiB6 sadržava magnezij, vitamin B6 i cink, te predstavlja idealnu kombinaciju sastojaka koju će tijelo lako i potpuno iskoristiti, te uravnotežiti cjelokupni živčani i mišićni sustav. Jedan cjeloviti kompleks vitamina i minerala u prirodnom preparatu Super Mega 50 pojačava psihofizičku izdržljivost našeg organizma i na taj način nam daje snagu u borbi protiv depresije.

Pored svega navedenog pripazite na svoju ishranu. Jedite lagane obroke koji obiluju povrćem i vitaminima. Tuširajte se naizmjenično hladnom i toplom vodom, kako bi pospješili cirkulaciju, idite na masažu, što više šetajte, izađite malo u prirodu, bavite se sportom. Fizička aktivnost riješit će vas umora, tjeskobe, tegoba, osvježiti vas i oraspoložiti. Osim šetnjom i dubokim disanjem, OxyMax-om možemo osigurati obilje kisika tjelesnim stanicama pomoću kojega će tijelo detoksicirati sve otrove sakupljane tijekom zime.

 

Sa preparatima CaliVita, prema Vašem izboru, pripremite tijelo, um i psihu, kako biste u potpunosti uživali u radostima života.


Vita-HR Top Team - CaliVita® Partner, 091 / 501-72 96 ili 098 / 468 -501 svaki dan od 09-21h

Designed by: Vita-HR
Vita-HR.
Vita-HR CaliVita Partner © 2019