Lutein - pomoć za Vaše oči

Lutein - pomoć za Vaše oči

Bole li Vas oči? Vidite dobro? Smanjite rizik od kroničnih bolesti oka - Lutein može pomoći!

Lutein i zeaksantin su važne hranjive tvari koje možemo naći u zelenom lisnatom povrću, kao što su špinat, brokula, zelena salata, peršin, kelj, celer, kukuruz i u ostalim namirnicama kao što su jaja. Tek posljednjih desetak godina otkriveno je da upravo ta žuta boja zelenog lisnatog povrća i kukuruza ima povoljno djelovanje na vid. Mnoga istraživanja su pokazala da lutein i zeaksantin smanjuju rizik od kroničnih bolesti oka, uključujući i kataraktu, te sprečavaju makularnu degeneraciju mrežnjače (staračko sljepilo) koja je tako karakteristična za pozne godine života.

Kada tvar ulazi u ljudsko tijelo, mikroskopske komponente luteina se nalaze u središnjem dijelu najosjetljivijeg dijela mrežnice, koja je odgovorna za oštrinu vida, kao i u samoj leći. Prijavljuje se tamo kao žuti filter koji štiti oči od štetnog djelovanja svjetla i štetnog djelovanja slobodnih radikala. Ublažuje i sprečava razvoj pojedinih očnih bolesti, kao i poboljšava kvalitetu slike oka kod nedostataka kao što su dalekovidnost i kratkovidnost. Oči su vrlo osjetljiv organ koji lako prolazi kroz mehanička oštećenja i bolesti. Najčešći uzrok očnih problema su - nedovoljna zaštita od štetnog djelovanja slobodnih radikala, prekomjerno izlaganje očiju ultraljubičastim zrakama, provođenje puno vremena na računalu, ispred TV-a, rad na slabom svijetlu i sl.

Za dobivanje odgovarajuće dnevne količine luteina bolje je kuhano nego sirovo povrće. Nakon kuhanja lutein postaje organizmu lakše prihvatljiv. Kao i ostali karotenoidi, lutein je jak antioksidans. Organizam ga ne može sintetizirati, što znači da se mora unositi povrćem ili suplementima. Najnovije studije pokazuju da u rijetkim slučajevima možemo zadovoljiti dnevne potrebe za luteinom kroz hranu.

Najčešći problemi i bolesti očiju, kao i posljedice mogu se ublažiti uzimanjem dnevnih dodataka prehrani (Lutein PLUS). Naprezanje očiju, suhe oči, konjuktivitis, noćno sljepilo, mrena, glaukom u početnoj fazi i ostali simptomi mogu se na vrijeme spriječiti. Važno je preventivno zaštititi oči dajući tijelu potrebne tvari za borbu protiv slobodnih radikala. Koristite uvijek ispitane formulacije od strane medicinskih stručnjaka koje sadrže lutein (Lutein PLUS). Kada je pravi trenutak da se počnete brinuti o Vašim očima? Odgovor je jasan - što prije to bolje! Redovito, svakog dana...

 

Sa preparatima Calivita, prema Vašem izboru, pripremite tijelo, um i psihu, kako biste u potpunosti uživali u radostima života.


SAVJETOVANJE I NARUDŽBE:

Vita-HR Top Team - CaliVita® Partner, 091 / 501-72 96 ili 098 / 468 -501 svaki dan od 09-21h

 

 

Designed by: Vita-HR
Vita-HR.
Vita-HR CaliVita Partner © 2019