D-Drops Vitamin D

D-Drops Vitamin D
Proizvođač: CaliVita
Model: CV0178
Nagradni bodovi: 137
Dostupnost: Na skladištu
Cijena: 195,09Kn 139,00Kn
Popust: 56,09Kn
Ušteda: 29%

Količina:  
   - ILI -   

D-Drops - Vitamin D u kapima

Vitamin D je vitamin topljiv u mastima, a s pravom se još naziva i sunčev vitamin zbog mogućnosti njegove sinteze u koži pod utjecajem uitraljubičastih zraka. Više od 70% europljana pati od nedostatka optimalnih doza vitamina D, a posebno su tome sklona djeca, te osobe koje tijekom sunčanog doba dana borave u zatvorenim prostorima (zaposlenici po uredima), starije osobe, trudnice i dojilje, te imunološki oslabljene osobe.

  • Sastav u 1 kapi (dnevna doza): Vitamin D3 (kolekalciferol)  400 I.J.

Doziranje:

  • 1 kap dnevno pomiješati s tekućinom. Dobro protresti prije uporabe.

Pakiranje:

  • 30ml


Vitamin D se pojavljuje u više oblika. U hrani u obliku D2, sintetski oblik je D5, a najaktivniji je njegov najprirodniji oblik D3 (kolekalciferol). Vitamin D koji dobivamo iz hrane i dodataka prehrani nije potpuno aktivan sve dok ne dospije u jetru i bubrege, u kojima se prevodi u aktivni oblik i zatim cirkulira krvotokom u obliku hormona.

Uloga vitamina D u organizmu vrlo je važna. Primarna mu je uloga održavanje homeostaze i stalne koncentracije kalcija i fosfata u krvnoj plazmi, potiče njihovo upijanje iz probavnog trakta, pridonosi jačim kostima i zdravim zubima, te je vrlo učinkovit u razvoju djece. Održavajući odgovarajuću razinu kalcija i fosfata u serumu, vitamin D omogućava normalnu mineralizaciju kostiju te rast i razvoj koštanog tkiva.

Osim toga vitamin D ima i druge uloge u organizmu, kao što su uloga u rastu stanica, upalnim procesima, a prema nekim istraživačima njegova uloga u imunološkim procesima je izuzetno značajna, često i ključna. Vitamin D štiti mišiće (čuva mišićnu snagu), utječe na rad srca, neophodan je za normalno zgrušavanje krvi i rad štitnjače, održava zdravlje živčanog sustava, te regulira više od 2000 gena, utječe na diobu stanica i njihovu smrt. Istražuje se i veza između pretilosti i manjka vitamina D. Rezultati upućuju na mogućnost da dodatak vitamina D prehrani sa smanjenim unosom kalorija može dovesti do boljih rezultata mršavljenja. Sva istraživanja upućuju na sve veći značaj vitamina D u svakodnevnoj primjeni za zdravlje ljudi.

Napomena:

Trudnice, dojilje i osobe koje uzimaju lijekove trebaju se posavjetovati s liječnikom prije uzimanja.

 

Napišite preporuku

Ime:


Vaše mišljenje: Napomena: Upotreba HTML koda nije dozvoljena!

Ocjena: Loše            Odlično

U donje polje upišite sigurnosni kod sa slike:Designed by: Vita-HR
Vita-HR.
Vita-HR CaliVita Partner © 2019