Beta Carotene 9000

Beta Carotene 9000
Proizvođač: CaliVita
Model: PN0018
Nagradni bodovi: 74
Dostupnost: Na skladištu
Cijena: 105,27Kn 75,00Kn
Popust: 30,27Kn
Ušteda: 29%

Količina:  
   - ILI -   

Beta Carotene 9000 - ZAŠTITNIK OČIJU I KOŽE

Beta karoten je karotenoid (provitamin A) koji štiti cjelokupni organizam od slobodnih radikala sa specifičnim zaštitnim djelovanjem na oči i kožu. Doprinosi zaštiti od ateroskleroze, te pomaže regeneraciju kože i sluznice (afte, opekline).

Sastav jedne kapsule:

  • Beta-carotene 9000 I.J.

Doziranje:

  • 1 do 3 kapsule dnevno ili prema preporuci liječnika.

Pakiranje: 100 gel kapsula

Beta karoten sposoban je apsorbirati svjetlo u vidljivom spektru, što mu daje posebnu ulogu u zaštiti vida/oka te kože od oksidativnih oštećenja. Posebno se preporučuje uzimati kao pripremu za ljetne mjesece u kojima je tijelo više izloženo štetnim UV zračenjima. Beta također ima ulogu u olakšavanju komunikacije među stanicama koje rastu i razvijaju se. Naime, beta karoten potiče stvaranje bjelančevine (koneksin) koja tvori prolaze u staničnoj stjenci dozvoljavajući međustaničnu razmjenu malih molekula. Ovaj način komunikacije se gubi u malignim stanicama, što znači da osiguravajući dovoljne količine beta karotena u prehrani možemo utjecati na smanjenje pojave nenormalnih stanica. Iz toga proizlazi i primjena beta karotena u obnavljanju oštećenja kože i sluznice (afte, opekline) te kod cervikalne displazije (patološka promjena stanica grlića maternice). Posebno se preporučuje uzimati kao pripremu za ljetne mjesece u kojima je tijelo više izloženo štetnim UV zračenjima.

Studije pokazuju povezanost povećanih razina karotenoida i značajnog smanjenja oksidacije LDL čestica što smanjuje i razvoj ateroskleroze kao bitnog čimbenika krvožilnih bolesti. Kolesterol može dovesti do začepljenja krvnih žila tek kada je oksidiran, a mnoga istraživanja dokazuju zaštitnu ulogu beta karotena u tom procesu. To je pokazao i pokus s 333 pacijenta koji su suplementirali beta karoten, a kod kojih su teški poremećaji srca i krvnih žila smanjeni za čak 50%.

Zadnje velike studije među njima i američko 10 -togodišnje kohortno istraživanje kojim je bilo obuhvaćeno 120 tisuća osoba pušača poništile su ishod prvih oglednih istraživanja koja su dovodila u vezu uzimanje velikih količina beta karotena i povećanu stopu obolijevanja od tumora pluća. Naprotiv, osobe sa najvišim unosom karotenoida (alfa i beta karoten, likopen) imale su najmanju pojavnost tumora pluća. To potvrđuje i finska 14-godišnja studija sa 27 tisuća sudionika (pušača) te 6-godišnje nizozemsko istraživanje sa 58 tisuća sudionika (pušača). Postoje saznanja da konzumacija alkohola sprečava pretvorbu beta karotena u vitamin A. Pretvorba beta karotena, uzetog u nadopunama prehrani, u vitamin A veća je od pretvorbe beta karotena iz hrane. Za usporedbu - iskoristivost beta karotena iz špinata iznosi samo 14%.

Napišite preporuku

Ime:


Vaše mišljenje: Napomena: Upotreba HTML koda nije dozvoljena!

Ocjena: Loše            Odlično

U donje polje upišite sigurnosni kod sa slike:Designed by: Vita-HR
Vita-HR.
Vita-HR CaliVita Partner © 2019