Ginkgo XC

Ginkgo XC
Proizvođač: CaliVita
Model: CV0147
Nagradni bodovi: 103
Dostupnost: Na skladištu
Cijena: 147,37Kn 105,00Kn
Popust: 42,37Kn
Ušteda: 29%

Količina:  
   - ILI -   

Ginkgo XC - FONTANA MLADOSTI

GINKO - EKSTRAKT 90 mg! Naziv ginko potječe od kineskog naziva gin-kio, što u prijevodu znači srebrni plod. Smatra se najvitalnijom biljnom vrstom na svijetu. Fosili ukazuju da je živjela prije čak 270 milijuna godina, a neki današnji primjerci stari su preko 3000 godina. Tijekom milijuna godina razvio je snažan imunitet te nije podložan bolestima i nametnicima. Poznata je i činjenica da je jedno drvo u Hirošimi preživjelo atomsku katastrofu. Zbog svega toga nije neobično da se ginko naziva fontanom mladosti. Njezino lišće i sjeme već se stoljećima koriste u staroj kineskoj medicini, prvenstveno za liječenje astme, bolesti bronhija i pluća, kao i za poboljšanje periferne i moždane cirkulacije krvi.

Sastav jedne tablete:

  • Ginkgo Biloba (Ekstrakt lista) - 90mg

Doziranje:

  • 1 tableta dnevno ili prema preporuci liječnika.

Pakiranje: 100 tableta

BB: 97
KB: 77,60

Tri su osnovna načina na koja ginko djeluje na ljudsko tijelo: potiče krvni optok (uključujući mikrocirkulaciju u malim kapilarama) do većine tkiva i organa, štiti stanice od djelovanja slobodnih radikala (antioksidans) te zaustavlja mnoge mehanizme uključene u sljepljivanje trombocita tj. tvorbu ugrušaka. Studije pokazuju da ginko povećava dotok krvi do mozga, pa je i opskrba hranjivim tvarima bolja. Nadalje, pospješuje dotok krvi u srce, te se poboljšava opskrba stanica srca kisikom i hranjivim tvarima. U nekim zemljama Europske unije ginko se prepisuje za hodanje bez bolova, jer svojim antioksidacijskim sposobnostima djeluje na očuvanje protočnosti krvnih žila. Znamo da starenje uzrokuje i slabljenje sluha, jer uslijed slabije cirkulacije živci unutarnjeg uha ne dobivaju dovoljno krvi. Ginko postiže odlične rezultate (uz koenzim Q10) kod nagluhosti te tinitusa (zvonjenje u ušima). Ginko se može koristiti i kod bolova u mišićima (fibromijalgija), a posebno se preporučuje kombinacija ginka i koenzima Q10 za zaštitu mišića osobama koje uzimaju lijekove za snižavanja kolesterola. Primjena ginkga opravdana je kod demencije, uključujući i Alzheimerovu bolest, zaboravljivosti, glavobolje, vrtoglavice, smušenosti, otežane koncentracije, depresije, kod angine pectoris gdje se odlično nadopunjava sa koenzimom Q10 i stabiliziranim kisikom (OxyMax). Preporučuje se i osobama koje imaju dijabetes, plućnim bolesnicima i općenito osobama koje imaju različite tegobe uzrokovane lošom cirkulacijom.

Ukoliko koristite lijekove protiv zgrušavanja krvi ili se spremate na kirurški zahvat, potrebno je posavjetovati se sa stručnjakom.

Napišite preporuku

Ime:


Vaše mišljenje: Napomena: Upotreba HTML koda nije dozvoljena!

Ocjena: Loše            Odlično

U donje polje upišite sigurnosni kod sa slike:Designed by: Vita-HR
Vita-HR.
Vita-HR CaliVita Partner © 2018