B CompleX - CF

B CompleX - CF
Proizvođač: CaliVita
Model: CV0230
Nagradni bodovi: 41
Dostupnost: Na skladištu
Cijena: 58,95Kn 42,00Kn
Popust: 16,95Kn
Ušteda: 29%

Količina:  
   - ILI -   

B COMPLEX - CF - B KOMPLEKS

Kompleksna formula prirodnih B vitamina, obogaćena vitaminom C i magnezijem, nužnih za normalno funkcioniranje metabolizma i živčanog sustava.

Sastav jedne tablete:

 • Kolin (bitartarat) - 100mg
 • Inozitol - 100mg
 • Vitamin C - 60mg
 • Niacin (nikotinamid) - 15mg
 • Vitamin B1 (tiamin HCl) -1.3mg
 • Folna kiselina - 100µg
 • Vitamin B12 (cijanokobalamin) - 2µg
 • Magnezij (bisglicinat) - 13.5mg
 • Pantotenska kiselina - 5mg
 • Vitamin B6 (piridoksin HCl) - 2mg
 • Vitamin B2 (riboflavin) - 1.8mg

Doziranje:

 • 1 tableta dnevno ili prema savjetu stručne osobe.

Pakiranje: 30 tableta
 

B vitamini su uključeni u gotovo sve važne procese u organizmu, a kako ih tijelo nema mogućnosti uskladištiti, potrebno ih je osigurati putem hrane i nadopuna. Najznačajnija uloga koju pripisujemo ovoj skupini vitamina je uloga u proizvodnji stanične energije, dakle bez njih nema pretvorbe hrane (šećera) u energiju koja pokreće naše stanice i organe. Dakle, svaki manjak B vitamina imat će za posljedicu i manje energije na raspolaganju organizmu za rast i obnovu.

Oni sudjeluju i u sintezi hormona, bjelančevina, enzimskim reakcijama (pogotovo važan B6), stvaranju eritrocita (B12), te ugradnji željeza u hemoglobin (B2 riboflavin). Pantotenska kiselina (B5) važna je za normalno funkcioniranje nadbubrežne žlijezde, a B6 (piridoksin) za proizvodnju serotonina, čime doprinosi zdravlju živčanog sustava. Manje poznati vitamin PABA (para-aminobenzojeva kiselina)  koristan je za zdravlje ženskog hormonskog sustava pogotovo u menopauzi. Folna kiselina ključna je za stanični rast i replikaciju, jer sudjeluje u sintezi DNK i RNK, a koristi se kod liječenja slabokrvnosti, jer poboljšava iskorištenje željeza.

B vitamini važna su karika u održavanju zdravlja srca i krvnih žila! Velike količine B vitamina, posebno niacina B3, kolina te inozitola, potrebne su u borbi protiv povišenog kolesterola u krvi (LDL kolesterol) i u sprječavanju stvaranja naslaga na krvnim žilama.

Borba protiv infekcija također traži potporu B vitamina. Tu nam posebno pomažu B12 (cijanokobalamin) te B6 (piridoksin).

Naši živci i naš mozak također vole B vitamine! Posebno su značajni tiamin B1, B12, kolin te inozitol. Pomanjkanje B vitamina može uzrokovati promjene u umnim sposobnostima (slabljenje pamćenja), glavobolju, poremećaje sna, osjećaj napetosti i tjeskobe, te razdražljivost. Kod svih tih stanja učinkovit je unos većih doza B vitamina, a posebno je značajna uloga riboflavina B2 kod osoba koje pate od migrene i jakih glavobolja. B vitamini se, uz neke antioksidanse, navode kao najzaslužniji u obnavljanju moždanih djelatnosti i bržeg oporavka nakon moždanog udara. Iako smo uvjerenja da nam je prehrana dostatan izvor vitamina B skupine, istraživanja govore drugačije. Manjak vitamina B prisutan je kod znatnog dijela stanovništva, a posebno su ugrožene osobe kod kojih je, zbog poremećene crijevne flore (tzv. crijevna disbioza), upalnih bolesti crijeva ili bolesti metabolizma (dijabetes), smanjeno upijanje vitamina B u krvotok.

Napišite preporuku

Ime:


Vaše mišljenje: Napomena: Upotreba HTML koda nije dozvoljena!

Ocjena: Loše            Odlično

U donje polje upišite sigurnosni kod sa slike:Designed by: Vita-HR
Vita-HR.
Vita-HR CaliVita Partner © 2019