CoQ10 Lozenges - Pastile

CoQ10 Lozenges - Pastile
Proizvođač: CaliVita
Model: CV0220
Nagradni bodovi: 162
Dostupnost: Na skladištu
Cijena: 231,57Kn 165,00Kn
Popust: 66,57Kn
Ušteda: 29%

Količina:  
   - ILI -   

CoQ10 Lozenges - Pastile - PODRŠKA SVIM VITALNIM ORGANIMA

Ljudski organizam proizvodi koenzim Q10, ali ta proizvodnja se smanjuje nakon 35. godine života, stoga je njegova suplementacija korisna kao podrška za rad svih vitalnih organa, naročito srca.

Sastav jedne tablete:

  • Coenzime Q10 - 30mg

Brzoapsorbirajuće tablete koje se otapaju pod jezikom čime se omogućava brža apsorpcija direktno u krvotok putem žlijezda slinovnica.

Doziranje:

  • Za zdrave osobe i za prevenciju bolesti: 1 tableta dnevno
  • Za CV bolesnike: 3-4 tablete dnevno
  • U slučaju glavobolje i drugih bolova staviti 2 tablete odjednom pod jezik (uz 20 kapi Oxy maxa u čaši vode)
  • Osobe oboljele od malignih bolesti: 3-10 tableta dnevno
  • Osobe sa neurološkim problemima (skleroza, Parkinson, Alzheimer, oporavak nakon moždanog udara): 3-10 tableta dnevno

Pakiranje: 30 tableta

Primjena koenzima Q10 počiva na njegovoj ulozi u proizvodnji energije u mitohondrijima, što je posebno važno za stanice sa neizmjerno velikim energetskim potrebama kao što su stanice srca. Osim toga, koenzim Q10 je jedan od najjačih antioksidansa, a činjenica da je prisutan upravo u mitohondrijima gdje nastaje glavnina slobodnih radikala u tijelu, daje mu poseban značaj. Dr. Peter Mitchell je 1978. g. dobio Nobelovu nagradu za istraživanja uloge koenzima Q10 u proizvodnji energije u mitohondrijima, a prof. Yamamura prvi je upotrijebio CoQ10 u terapiji kongestivnog zastoja srca (nedovoljnog dotoka krvi). 1972 Gian Paolo Littarru i prof. Karl Folkers dokumentirali su nedostatak CoQ10 kod bolesti srca u ljudi, a na značaj koenzima ukazuje i to što je 1997. osnovana međunarodna udruga International Coenzyme Q10 Association koja okuplja poznate znanstvenike, nutricioniste i liječnike. Unazad desetak godina suplementacija koenzimom Q10 prije i nakon operacija, posebno srca i krvnih žila, postala je standard u mnogim naprednim klinikama. Mnoga istraživanja pokazuju da suplementacija koenzima Q10 može biti vrlo korisna kod različitih neurodegenerativnih bolesti (Parkinson, Alzheimer). Posebice je korisna nakon moždanog udara, pri čemu se bilježi značajno brži oporavak neuroloških funkcija. Istraživanja na životinjama (Willis i sur.) i ljudima (Ghirlanda i sur.) ukazuju na značajno sniženje (do 40%) koenzima Q10 u srcu i jetri ispitanika prilikom terapije lijekovima za snižavanje kolesterola (statini). Uzimajući istovremeno koenzim i lijekove za sniženje kolesterola (statini), može se postići dvostruki učinak; sprječavanje opadanja razine koenzima u organizmu i smanjenje stupnja oksidacije LDL kolesterola, čime se pojačava učinak terapije za sniženje masnoća (1994 Bargossi et al.). Očekivani učinak oralne suplementacije koenzimom Q10 postiže svoj maksimum nakon nekoliko mjeseci upotrebe, zbog čega savjetujemo višemjesečnu kontinuiranu suplementaciju.

Napišite preporuku

Ime:


Vaše mišljenje: Napomena: Upotreba HTML koda nije dozvoljena!

Ocjena: Loše            Odlično

U donje polje upišite sigurnosni kod sa slike:Designed by: Vita-HR
Vita-HR.
Vita-HR CaliVita Partner © 2019